Aankoopadvies en aankoopmakelaardij

Zoekt u een woning, maar krijgt u het niet gevonden?

Heeft u een woning op het oog, maar bent u niet zeker over de volgende stap?

Wilt u zeker zijn van een goed advies en een deskundige onderhandeling?

Heeft u plannen om de woning die u op het oog heeft te verbouwen en wilt u meer weten over de technische en financiële gevolgen van uw plannen?

 

Dan bent u bij BOKHOVEN HUISADVIES aan het goede adres!

Met kennis van de woningmarkt, bouwtechnische en financiële kennis sta ik u bij tijdens uw zoektocht naar dé droomwoning voor u. Of dat nu een vrijstaand huis is, een tweekapper of een appartement, een huis wat helemaal compleet en af is of juist een opknapper, ik help u verder!

 

Onafhankelijk en totaal advies

Omdat ik mij enkel bezig houd met het aankopen van woningen en zelf geen huizen of hypotheken verkoop, kunt u bij mij verzekerd zijn van een onafhankelijk advies. Dus geen dubbele belangen, maar een advies wat volledig gericht is op uw situatie. Dit maakt de weg vrij voor een professionele onderhandeling, waarbij ik voor u tot het uiterste kan gaan in de prijsonderhandelingen.

Als u een huis gaat kopen, wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Een belangrijke stap bij het kopen van een woning is dan ook het laten checken van de bouwkundige staat van de woning. Met een bouwkundige keuring kan een misstap voorkomen worden.

Deze bouwkundige keuring wordt echter vaak door externe experts gedaan, omdat de aankoopmakelaar deze niet zelf kan doen. BOKHOVEN HUISADVIES biedt u beide expertisegebieden in één hand, zodat u één aanspreekpunt heeft voor al uw vragen en verzekerd kan zijn van één totaal advies.

Als aankoopmakelaar/ aankoopadviseur kan ik bovendien voor u de onderhandelingen voeren en ervoor zorgen dat u niet meer dan nodig voor een woning betaalt.

 

Stappenplan aankoopmakelaardij

 

Oriëntatie

In een eerste gesprek maken we kennis en geef ik u tips voor bij uw zoektocht. Het is belangrijk om uw woonwensen helder te hebben en in prioriteit onder te verdelen. Dit helpt u niet alleen inzicht te krijgen in uw woonwensen, maar ook in hoe deze aansluiten bij uw financiële mogelijkheden.

 

 

 

Bezichtiging 1

Naar aanleiding van de zoektocht op basis van uw woonwensen en financiële mogelijkheden gaat u een aantal huizen bezichtigen. Uit deze bezichtigingen komen één of meer favorieten. Uiteindelijk blijft er één woning over die het meest geschikt is.

 


Begeleiding naar aankoop

Ik neem het aankooptraject met u door. We bespreken uw kijk op de woning en of de woning voldoet aan de wensen. Ik geef u tips waar u zelf op kan letten en welke vragen u zichzelf zou moeten stellen. Vervolgens bekijken we wat de beste strategie is voor een goede aankoop.

 

 

 

Bezichtiging 2

Ik ga met u mee tijdens het bezoek en we volgen de eerder besproken strategie. Dat wil zeggen dat de juiste vragen gesteld worden aan de verkopers/makelaar. Daarnaast beoordeel ik de woning voor een waarde bepaling.

 

 

Bouwtechnisch advies

Aansluitend aan het bezoek voer ik voor u meteen het bouwtechnisch onderzoek uit, wat vanzelfsprekend wordt meegenomen in de waardebepaling. Alle gegevens worden verzameld in een rapportage, waarin u geïnformeerd wordt over de staat van het huis.

 

Vooroverleg onderhandelingen

In aanvulling op het bouwtechnisch onderzoek en het bezoek aan de woning wordt relevante informatie van Kadaster e.d. opgevraagd en doorgenomen. Nu is er een goed beeld gevormd en bepalen we in overleg de onderhandelingsstandpunten met de juiste onderbouwing. Bent u zeker van uw zaak, dan kan nu de onderhandeling starten!

 

 

Onderhandelingen

Ik voer namens u de onderhandeling met de verkopende partij. Niet alleen kunt u ervan verzekerd zijn dat ik mij onafhankelijk voor u zal inzetten, maar bovendien ben ik op de hoogte van de verschillende technieken die een makelaar tijdens de onderhandeling kan inzetten én ben ik niet emotioneel betrokken bij de woning. Zo haal ik voor u het beste uit de onderhandeling en blijft u zelf uit de wind.

 

 

De aankoop

Wanneer overeenstemming wordt bereikt over de prijs, leverdatum en eventueel andere voorwaarden, maakt de verkoopmakelaar een overeenkomst op. Deze overeenkomst wordt door ons gecontroleerd en eventueel van de nodige adviezen of wijzigingsvoorstellen voorzien.

 

 

De oplevering

Wanneer alle voorbehouden zijn verstreken of goed bevonden, maakt u een afspraak met de notaris. De woning wordt opgeleverd op de dag van het passeren van de akte bij de notaris. Hierbij begeleid ik u om een laatste controle uit te voeren en te kijken of de woning opgeleverd wordt volgens gemaakte afspraken.

 

 

 

Uw droomhuis is van u!