Bouw en verbouw advies

Bij BOKHOVEN HUISADVIES kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van bouwmanagement, bouwen, verbouwen, bouwtechniek, ontwerp en kosten:

  • Bouwadvies
  • Verbouwadvies
  • Begroting van bouw- of verbouwplannen
  • Aanbestedingen of onderhandelingen
  • Bouw- of verbouwbegeleiding / bouwmanagement
  • Visualisatie van plannen

 

U kunt dus kiezen voor los advies op onderdelen of voor volledige bouw- of verbouwbegeleiding.

Daarnaast kunt u via onze samenwerking met een 3D ontwerper, uw ontwerpideeën laten uitwerken in 3D visualisaties, zodat u een helder beeld krijgt van wat u wil realiseren.

 

Over bouwbegeleiding/ bouwmanagement

Een bouwbegeleider helpt u gedurende het hele bouwproces. Als ervaren bouwbegeleider/bouwmanager met een jarenlange ervaring in de bouw zoek ik met u naar de meest effectieve en voordelige opties en ondersteun ik uw (ver)bouwproces van het begin tot realisatie.

 

De beginfase

Ik begeleid u bij de zoektocht naar een architect die aansluit bij uw wensen, help u met het opstellen van een programma van eisen, voorzie u tijdens het ontwerp van bouwtechnisch en financieel advies en voer controles uit op tekenwerk. Samen met u zoek ik naar een geschikte aannemer en verzorg voor u de aanbesteding/ offerteaanvragen en onderhandelingen. Ik begeleid daarnaast het vergunningentraject en schakel in overleg met u de benodigde adviseurs in, zoals bijvoorbeeld een constructeur.

Juist door deze werkwijze en door vroeg in het traject mij als bouwbegeleider in te schakelen, verzekert u zichzelf van een goed bouwtechnisch en efficiënt ontwerp. Op basis van mijn adviezen en kennis van zaken kunt u betere beslissingen nemen over bijvoorbeeld bouwmaterialen en constructies, energiebesparende maatregelen en de te maken kosten. Door de onderhandeling scherp en onderbouwd uit te voeren, verdient een bouwbegeleider zichzelf bovendien vaak al terug.

 

De realisatiefase

Dan gaat het echte werk beginnen en wordt de bouw of verbouwing gepland. Tijdens het hele traject krijgt u toegang tot een online communicatieplatform, waar u alle informatie rond uw bouw of verbouwing overzichtelijk kunt terug vinden. Een goede communicatie is namelijk een voorwaarde voor een soepel bouwproces, waarin eventuele obstakels vlot en professioneel kunnen worden verholpen.

Omdat de bouwbegeleider steeds de schakel is tussen u, de architect en de aannemer of onderaannemers en zorgt voor duidelijke communicatie en afspraken, is er veel minder kans op discussies of onduidelijkheden.

Natuurlijk gaat u zelf regelmatig kijken op de bouwplaats. Het is tenslotte mooi om te zien hoe de werkzaamheden vorderen. Als bouwbegeleider houd ik voor u toezicht op de werkzaamheden van de aannemer(s). Ik controleer voor u of de juiste materialen gebruikt worden, of men zich aan de bouwtekening houdt, of er mogelijk ergens knelpunten ontstaan en of alles gemaakt wordt zoals is afgesproken in de offerte. Tijdens deze controles wordt bijvoorbeeld ook gelet op zaken die bij oplevering niet meer zichtbaar zijn. Denk hierbij aan koudebruggen, toepassen van waterkerende lagen in constructies, opleggingen van lateien, et cetera.

Is het werk klaar dan volgen de oplevering en het controleren van de opleverpunten. Het gehele project wordt daarbij nagelopen.

 

Kortom…

een bouw- of verbouwproject is een heel proces waarbij bouwkundige kennis en communicatie een essentiële rol spelen. Als bouwbegeleider kan ik voor u steeds de kwaliteit, de voortgang, de planning en het budget in de gaten houden. En vanzelfsprekend houd ik u hiervan op de hoogte. Zo neem ik u zorgen uit handen en bent u verzekerd van een goed resultaat!