Bouwtechnische keuringen

BOKHOVEN HUISADVIES heeft een uniforme werkwijze ontwikkeld voor  de opname en rapportage  van bouwtechnische keuringen  van woningen en onroerend goed. Zo krijgt u een helder beeld van de bouwtechnische staat, eventuele gebreken, achterstallig onderhoud of andere relevante zaken die van invloed kunnen zijn op de aankoop en op de waarde van een woning.

 

Wist u dat?

Een bouwtechnische keuring laten uitvoeren niet alleen verstandig is omdat u zelf wilt weten wat u koopt, maar dat u hiermee ook voldoet aan de wettelijke onderzoekplicht of aan de wettelijke informatieplicht.

 

Werkwijze

Een bouwtechnische keuring kan onderdeel zijn van aankoopadvies/ aankoopmakelaardij, maar kan ook los worden aangevraagd. In het geval u enkel een keuring laat doen, ontvangt u na het eerste contact per e-mail een opdrachtbevestiging met de algemene voorwaarden.

Tijdens de keuring wordt de woning van kruipruimte tot nok onderzocht op eventuele bouwkundige gebreken en/of tekortkomingen.  De gehele woning wordt van binnen en van buiten zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Dit neemt afhankelijk van de grootte van de woning circa twee uur in beslag.

Indien veilig bereikbaar inspecteren wij de platte daken, de inspecteur heeft een ladder die 5 meter overbrugt. Indien de kruipruimte toegankelijk is, wordt ook deze geïnspecteerd. De minimale hoogte dient daarvoor 60 cm te zijn. Kruipruimtes die minder hoog zijn of waar water in staat worden enkel vanuit het vloerluik geïnspecteerd.

U bent van harte welkom om tijdens de keuring mee te lopen als u dit wilt. Het is echter geen vereiste dat u aanwezig bent om een keuring uit te kunnen voeren.

Met het bouwkundig rapport krijgt u een goed en betrouwbaar beeld van eventuele gebreken, achterstallig onderhoud of andere relevante zaken. Bovendien bevat het rapport daarbij een schatting van de te verwachten kosten op de korte en lange termijn.

Een NHG bijlage (Nationale Hypotheek Garantie) kan aan de rapportage worden toegevoegd. Deze NHG bijlage wordt geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers.

 

Onderschat het belang van een bouwkundig rapport niet!

Met de informatie van het bouwkundig rapport in het achterhoofd, weet u wat u koopt en gaat u goed onderbouwd de onderhandelingen in.

 

Veelgestelde vragen

Lees meer veelgestelde vragen over bouwtechnische keuringen op deze pagina.