Waar je op moet letten als je een woning wilt kopen – deel 2

Je hebt goed nagedacht over je woonwensen en een huis gevonden wat lijkt te passen. Je hebt de beschrijving gelezen, de foto’s bekeken, je bent misschien al een keer langs de woning gereden en hebt gekeken op Google Maps. Dan wordt het tijd voor een eerste bezichtiging!

Een eerste bezichtiging kun je prima zelf doen. Maar waar let je op?

Met behulp van de GRATIS checklist ‘BEZICHTIGEN als een pro’ ga je goed voorbereid op pad!

 

 

 

 

 

 

Lukt klikken op de afbeelding niet, klik dan hier: CHECKLIST BEZICHTIGEN als een pro

 

Neem de checklist door voordat je aan de bezichtiging begint. De lijst bevat namelijk tips voor voorafgaande aan, tijdens en na de bezichtiging! In de checklist vind je behalve tips van waar je zelf op kan letten bovendien een lijst met vragen die je de makelaar/verkoper kan stellen.

Neem de checklist mee tijdens de bezichtiging op je telefoon of pad of print hem uit. Zo kun je tijdens de bezichtiging alles nogeens doornemen en ook aantekeningen maken.

 

Na de bezichtiging

Plan na de bezichtiging als het enigszins kan een vrij uur. Ga niet meteen door naar je dagelijkse activiteiten, maar neem een moment om even rustig ergens te zitten (drankje erbij misschien) en wat je hebt gezien te laten bezinken. Neem de checklist nogeens door. Voldoet de woning aan je woonwensen? Wat zegt je gevoel? Wat zegt je verstand?

Twijfel je nog? Sta dan stil bij waar de twijfel vandaan komt. Denk goed na over wat voor jou belangrijk is. Voor sommige mensen kan emotie de overhand nemen bij de aankoop van een woning. Maar een goede aankoop is een combinatie van een goed gevoel en goed verstand. Gebruik dus beide.

 

Ben je overtuigd van de woning?

Dan kun je je gaan voorbereiden op de onderhandelingen. Schakel in elk geval een bouwtechnisch expert in en laat een bouwtechnische keuring uitvoeren. Je hebt tenslotte als koper onderzoeksplicht.

Denk vervolgens goed na over de waarde van de woning en de onderhandelingen. Wat ben je bereid te betalen? Hoe ga je de onderhandeling inzetten? Ben je zelf goed in onderhandelen? Sta je stevig genoeg in je schoenen en kun je je verhaal helder overbrengen? Ga je het zelf doen of wil je liever hulp bij de onderhandelingen en begeleiding bij de aankoop?  Als aankoopmakelaar kan BOKHOVEN HUISADVIES je verder helpen tijdens alle stappen van het koopproces. Ik zorg dat je elke stap goed doordacht zet, ik wijs je op de aandachtspunten, stel de juiste vragen, geef helder advies én zorg ervoor dat je niet teveel betaalt.

Je kunt bij BOKHOVEN HUISADVIES terecht voor enkel een bouwtechnische keuring of volledig aankoopadvies & -begeleiding, net wat bij je past. Heb je vragen of wil je meer weten, neem dan contact op.