Waar je op moet letten als je een woning wilt kopen

Je zoekt een koopwoning. Maar waar begin je eigenlijk?

Begin met het in kaart brengen van je woonwensen! Droom je bijvoorbeeld van een jaren ’30 woning of een oud boerderijtje? Of zie je jezelf al helemaal in een moderne woning of appartement? Waar ga je zoeken?

Zet je wensen voor jezelf op een rijtje en denk na over wat voor jou belangrijk is. Gebruik daarvoor de WOONWENSEN CHECKLIST van Bokhoven Huisadvies. Hieronder GRATIS te downloaden.

 

 

 

 

 

 

Lukt klikken op de afbeelding niet, klik dan hier: WOONWENSEN CHECKLIST

 

Voor je zoektocht zoek je online op sites als Funda, Jaap en Makelaarsland. Maar denk ook eens aan Marktplaats en Facebook. Maak gebruik van e-mail alerts op basis van je woonwensen.

Daarnaast kun je natuurlijk contact opnemen met lokale makelaars en jezelf bij hen inschrijven om op de hoogte te blijven. Als er dan een woning te koop komt die aan jouw wensen voldoet, krijg je daar meteen bericht van.

En vraag ook eens rond in je eigen netwerk. Ook via via kun je bij jouw droomwoning terecht komen. Wie weet hoort een bekende toevallig net wat eerder dan jij dat die ene prachtige woning binnenkort in de verkoop komt!

 

 

 

 

 

 

Heb je een woning op het oog?

Dan komt de eerste bezichtiging. Een eerste bezichtiging kun je prima zelf doen. Vooral met de checklist ‘BEZICHTIGEN als een pro’.

Heb je vragen of wil je meer weten over wat de aankoop van deze woning voor je betekent?

Neem dan contact op met BOKHOVEN HUISADVIES voor bouwtechnische keuring of aankoopbegeleiding.